[ B r o n B Y o u ] kleur- en kledingadvies

Het mooiste dat je kunt worden, ben je zelf...

over mij

Kleur heeft me altijd gefascineerd. Als 6 jarige werd ik op school op de gang gezet, omdat ik kennelijk te enthousiast met de kleurdoos aan het spelen was. Gelukkig liet deze passie zich bij mij uiteindelijk niet tegenhouden. Hoe wonderlijk is het bijvoorbeeld dat kleuren haast letterlijk op elkaar reageren: ze versterken elkaar. Zo wordt paars meer paars als je er geel naast legt. Ook de betekenis van kleuren fascineert me. Rood straalt iets heel anders uit dan koel blauw bijvoorbeeld. Is er een link te leggen tussen kleur en persoonlijkheid?

 

In eerste instantie uitte zich mijn interesse voor kleuren en vormen door het werken als landschapsontwerper. Ik heb daar veel geleerd over kleuren, vormen, eigenheid en identiteit van omgeving. Maar landschap gaat ook altijd over mensen. Gaandeweg gingen 'mensen en omgeving' me als het ware steeds dichter op de huid zitten. Ik heb zelf ervaren wat een openbaring het is om kleuradvies te krijgen. En het scheelt zoveel tijd met winkelen!

Passie voor kleur en kleding

De stap om gediplomeerd kleur-en stijladviseur te worden was een logische. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij de StyleColor Academy van Hilde Dragt in Emmeloord. In mijn eigen studio aan huis in Dronten ben ik volledig toegerust voor een goed advies in een prettige sfeer. 

kleurtypes volgens StyleColor

 

In het dagelijks leven ben ik hogeschooldocent  'mens en omgeving'. O.a. mag ik onze studenten bewust maken van kleur en kledingkeuze bij bijvoorbeeld sollicitaties. Daarnaast heb ik mijn eigen adviespraktijk.

 

Nog iets over de naam BronBYou en het woord Bron. Het is begonnen als een website en 'bedrijfsnaam' voor de gezamenlijke buitenlandse avonturen van mij (Brigitta) en mijn man (Ron). De website www.broninfo.nl is daar nog een herinnering aan. Maar het woord bron roept ook iets op van waterbronnen, verfrist worden, nieuwe energie krijgen en aangesloten zijn op een bron van energie. Dat kan voor iedereen anders werken. In mijn geval voel ik me aangesproken door de persoon van Jezus die zegt: “ik ben de bron van levend water”. Begrijpen doe ik het niet, maar ik volg hem wel en tot nu toe is dat een boeiende tocht met veel veelkleurigheid.

 

Zo laat ik me ook graag inspireren door de natuur en de kleurencombinaties van bloemen in mijn eigen tuin. Maar ook door mensen om mij heen. Zo kreeg ik te horen van mijn collega's tijdens de opleiding voor kleur-en stijladviseur dat ik een 'brondenker' ben. De speciale betekenis van het woord bron voor mij was hen toen nog niet bekend. Dit zijn dingen die inspireren om mijn opgedane kennis en ervaring te delen met anderen en wellicht met jou.  

 

Graag ga ik met je ontdekkingstocht naar kleuren en kleding die jou goed staan. 

foto Brigitta.jpg

suggesties

BronBYou is aangesloten bij wederkerigheid.nl

 

wederkerigheid.nl

  


 

Mis je nog iets? Heb je een aanvulling of suggestie om deze BronBYou website te verbeteren?

 

Of wil je meer te weten komen over wat BronBYou voor jou kan betekenen?

 

Klik  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  om het mij te laten weten.